App plaka nedir? App plaka ne anlama geliyor? App plaka yasak mı? App plaka takmanın cezası 2022

App plaka nedir? App plaka ne anlama geliyor? App plaka yasak mı? App plaka takmanın cezası 2022

App plaka nedir? App plaka ne anlama geliyor? App plaka nasıl anlayabilirim? App plaka yasak mı? App plaka takmanın cezası nedir? App plaka nasıl değiştirilir? App plakası ile normal bir plaka arasındaki fark nelerdir? Soruları pek çok kişi tarafından büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

APP plaka; Son zamanlarda yoğun talep gören bir plaka türüdür. Amerikan pres plakası olarak da bilinir. APP plakaları, standart plakalara göre daha hoş bir görünüm oluşturması ve daha pürüzsüz olması nedeniyle araç kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.

APP PLAKA NASIL YAPILIR?

APP'ler genellikle reklamcılar ve otomotiv endüstrisi tarafından yapılır. İnternette araştırırsanız, bunu yapabileceğiniz birçok yer bulacaksınız. Sizin için orijinal boyutunda yapılacaktır; Kabartma ve boyama işlemi, istediğiniz gibi olmasını sağlar. APP işlevlerini seçebilirsiniz.

APP PLAKA NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

APP plaka yasal olarak kurulu değildir. Normal bir durumda, plakayı değiştirmek isterseniz, trafik müdürlüğüne haber vermeli ve yeni plakayı damgalamalısınız. APP kilidi açılmış bir plakadır, bu nedenle genellikle yasa dışı olarak üretildiği yerlere kurulur. Orijinal plakası nedeniyle aleti yanınızda bırakmamanız da çok önemlidir.

APP PLAKASINI NASIL ANLAYABİLİRİM?

Plakalar; şoförler odasınca verilir. Kontrol odası tarafından verilen plakaya bakıldığında sayıların oldukça basit ve çabuk silinebilir bir yapıya sahip olduğu görülmektedir. APP plakayı farklı kılan şey, farklı stillerde yazması ve daha dayanıklı olmasıdır.

APP birçok yönden anlaşılabilir, bu plakayı anlamanızı sağlayan detaylar;

• Kenarlıksız olabilir,

• Beyaz veya siyah kenarlıklı olabilir,

• Birden fazla metin seçeneği ile yapıldığından; kesme, kalın ve Fransızca karakterler içerebilirler.

APP PLAKA YASAL MI?

Türkiye'de APP'lerin kullanımı 2010 yılında başlamıştır. 6047 sayılı Kanun, APP'lerin kullanımını 23. maddede açıkça yasaklamış ve kullanıcılarının para cezası ile cezalandırılmasını öngörmüştür.

Peşin ödemede 413,25 TL, daha sonra ödemede 513 TL ve cezanın ödenmemesi durumunda anapara faizi hesaplanmaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN